Lifestyle

10 beneficii ale ceaiului Earl Grey

Ceaiul Earl Grey este unul dintre cele mai populare ceaiuri din întreaga lume și, ca majoritatea ceaiurilor, are o varietate de beneficii. Poate avea, de asemenea, unele beneficii surprinzătoare de care oamenii ar putea să nu fie conștienți. 

1. Bun pentru dantură

Ceaiul conține niveluri foarte ridicate de catehină, un antioxidant care combate infecțiile orale. Fluorul este, de asemenea, o componentă naturală a ceaiului Earl Grey și se găsește și în apa de la robinet. Fluorul este bun pentru dinții tăi, deoarece îi protejează de cavități, precum și luptă împotriva cariilor. Deci, dacă nu sunteți un fan al apei din oraș, Earl Grey poate fi un alt mod natural de a obține doza zilnică de fluor.

2. Ajută la digestie

Se știe că ceaiul Earl Grey îmbunătățește digestia. Ajută la procesul digestiv și ajută la ameliorarea indigestiei dureroase, a colicilor și a greții. Este, de asemenea, utilizat pentru tratarea problemelor intestinale, cum ar fi viermii. 

3. Luptă cu anxietatea și depresia

Se știe că bergamota din ceaiul Earl Grey are un efect calmant asupra oamenilor, precum și că stimulează starea de spirit a unei persoane. Acest lucru se datorează calităților naturale de aromaterapie ale bergamotei. În acest fel Earl Grey este o soluție naturală bună pentru persoanele care suferă de depresie, stres și anxietate.

4. Conferă energie

Este posibil să nu aibă la fel de mult ca o lovitură precum cafeaua, dar conține suficientă cofeină pentru a vă oferi un mic impuls de după-amiază fără să vă țină treaz toată noaptea.

5. Previne cancerul

Earl Grey conține cantități mari de antioxidanți (ca majoritatea ceaiurilor), care ajută corpurile umane să lupte împotriva radicalilor liberi care cauzează boli precum cancerul. Prin urmare, consumul băuturii gustoase vă poate oferi șanse mai mari de a nu dezvolta astfel de boli.

6. Pierderea greutății

În mod surprinzător, unul dintre cele mai populare efecte ale ceaiului Earl Grey este pierderea în greutate. Acest lucru se datorează în principal extractului său de citrice. Din această cauză mulți oameni cred că citricele, în general, pot induce pierderea în greutate. Se crede că caloriile sunt fie împărțite în alimente pentru mușchii dvs., fie eliberate prin procesul metabolic natural. Deci, în loc de smântână sau zahăr, încercați să puneți lămâie în viitoarele cești de ceai.

7. Previne boli ale inimii

Vești bune tuturor! Aparent, consumul a trei căni de ceai Earl Grey zilnic vă poate ajuta să reduceți riscul de boli de inimă. Un studiu publicat în 2012 în Medicina Preventivă a constatat că persoanele care au băut zilnic trei căni de ceai negru și-au redus dramatic nivelul trigliceridelor din sânge și au crescut HDL-ul „colesterolului bun” după trei luni. Participanții au avut, de asemenea, un nivel crescut de antioxidanți, care, după cum știm acum, luptă împotriva radicalilor liberi care vă afectează celulele.

8.Alinarea Stresului

Spre deosebire de efectele cafelei, ceaiul Earl Grey relaxează și calmează corpul aproape instantaneu. De asemenea, are un efect de ameliorare a stresului, oferind în același timp aceeași claritate și concentrare ca și cafeaua. Acest lucru îl face alternativa perfectă pentru cei care nu doresc să se conecteze excesiv la cafea.

9.Ține de cald

Se spune că bergamota găsită în Earl Grey îmbunătățește sistemul imunitar, precum și vindecă febra. Ca atare, este considerat un remediu natural pentru răceală.

10. Hidratează

Spre deosebire de proprietățile deshidratante ale cafelei, ceaiul vă ajută să rămâneți hidratat și să mențineți echilibrul fluid al corpului datorită conținutului său ridicat de potasiu.

Un alt mod de a consuma ceaiul Earl Grey este cel englezesc. În Marea Britanie, ceaiul Earl Grey se consumă amestecat cu puțin lapte. Dezbaterea va rămâne pe vecie aceeași: se adaugă lapte înainte sau după turnarea ceaiului în recipient?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top