Afaceri

60% din afacerile închise la începutul pandemiei în SUA, rămân închise definitiv

Aproximativ 60% dintre companiile care au închis în timpul pandemiei coronavirusului nu se vor redeschide niciodată, iar restaurantele au suferit cel mai mult, potrivit noilor date de la Yelp.

Site-ul de recenzii ține evidența închiderilor din martie. Companiile își pot actualiza starea în închise temporar sau definitiv pe Yelp.

La 31 august, aproape 163.700 de companii de pe Yelp s-au închis de la 1 martie, a declarat compania, marcând o creștere de 23% față de 10 iulie.

Dintre toate întreprinderile închise, aproximativ 32.100 sunt restaurante și aproape 19.600, sau aproximativ 61%, au închis definitiv.

Potrivit lui Yelp, unele restaurante s-au descurcat mai bine decât altele: Pizzeriile, delicatese, camioane cu produse alimentare, brutării și cafenelele s-au descurcat mai bine decât restaurantele mexicane, locurile de mic dejun și brunch, magazinele de burgeri sau sandwich-uri sau restaurantele care se concentrează pe desert.

Grupurile de restaurante au avertizat că multe restaurante nu vor supraviețui loviturii pandemice.

Asociația Națională a Restaurantelor a declarat că 100.000 de restaurante s-au închis definitiv sau pe termen lung, adăugând că sectorul este pe cale să piardă vânzările de 240 miliarde dolari anul acesta.

O serie de factori au făcut-o deosebit de dificilă pentru restaurante, care tind să funcționeze pe margini subțiri de ras, chiar și în cele mai bune momente, pentru a face acest lucru prin perturbare.

Între timp, proprietarii de restaurante au fost nevoiți să investească în articole noi, cum ar fi echipament de protecție personală pentru personal, scaune în aer liber, separatoare din plexiglas pentru spații interioare și tehnologie nouă pentru plata fără contact. Și mai puțini clienți au voie în restaurant. Regiunile care permit mese în interior au pus capace pe capacitatea locurilor, astfel încât clienții și personalul să poată respecta regulile de distanțare socială.

Aproximativ 30.400 de unități de cumpărături și de vânzare cu amănuntul de pe Yelp au închis de la 1 martie, aproximativ 17.500, sau 58% dintre ele permanent. Și orașele au fost afectate în mod deosebit, potrivit datelor. Los Angeles, New York, Chicago și Miami au văzut că un număr deosebit de mare de companii încetează definitiv operațiunile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top