IT

Acum 29 de ani a apărut prima pagină web

În anii 1980, Tim Berners-Lee a devenit frustrat de modul în care informațiile au fost distribuite și stocate la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN).

El a observat că, pe lângă faptul că au fost distribuite ineficient, informațiile se pierdeau în cadrul organizației, în mare parte datorită fluctuației ridicate a personalului. Detaliile tehnice ale proiectelor vechi ar putea fi uneori pierdute pentru totdeauna. altfel trebuiau recuperate prin investigații îndelungate în caz de urgență. Diferitele divizii au folosit scrise într-o varietate de limbaje de programare, pe diferite sisteme de operare, făcând transferul de cunoștințe greoi și consumator de timp.

Ca răspuns la aceste supărări, el a făcut o sugestie în 1989, care va continua să schimbe lumea, intitulată cu ceva lipsit de lumină: Managementul informației: o propunere. A descris un sistem în care toate diviziile diferite ale CERN puteau publica propria parte a experimentului și toți ceilalți îl puteau accesa. Sistemul ar folosi hipertext pentru a permite oamenilor să publice și să citească informațiile de pe orice tip de computer. Acesta a fost începutul World Wide Web.

Prima pagină web a fost difuzată în urmă cu 29 de ani , pe 6 august 1991. 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top