Turism

Bangkok este cel mai vizitat oraș de pe glob

Bangkok este capitala și cel mai mare oraș al Thailandei având o populație de 8.538.610 de locuitori. Orașul este printre cele mai populare destinații de turism din lume, stațiune balneoclimaterică cu ieșire la golful Thailandei, și în ultimii ani a devenit un centru economic și social care să rivalizeze Hong Kong și Singapore.

În ceea ce privește topul celor mai vizitate orașe pe plan global, Bangkok se află pe primul loc, urmat de Londra si Paris. Următoarele cele mai vizitate orașe din lume sunt Dubai, Singapore, New York, Kuala Lumpur, Tokyo, Istanbul și Seul.

Cu aproximativ 20 de milioane de vizitatori, Bangkok rămâne fruntaș în clasamentul acestui an și este puțin probabil să fie depășit. Vizitatorii tind să stea in Bangkok 4-7 nopți și să cheltuiască în medie 173 de dolari pe zi.

Indexul Global Mastercard de Destinații Urbane ierarhizează orașele în funcție de numărul total al turiștilor care apelează la servicii de cazare și al chetuielilor transfrontaliere realizate de aceiași turiști în cursul anului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top