Sport

Benny Adegbuyi, ”ciocanul gentilom”: ”Vreau să devin campion mondial!”

Benjamin Adekunle Miron Adegbuyi, ”Benny” pentru iubitorii acestei discipline, se apropie de 36 de ani, fiind născut la Aiud, chiar de Ziua Unirii Mici. Tatăl, originar din Nigeria, decan de Institut Politehnic, mama, româncă. A copilărit acolo, în Cetate Aiudului, dar și la Cluj.

Primul meci în galele SUPERKOMBAT l-a susținut în 2011, contra lui Dzenan Poturak, din Bosnia-Herțegovina, pe care l-a învins. A devenit un nume în circuitul autohton și, apoi, și în cel internațional, după ce, în 2012, l-a învins pe Jafar Ahmandi, la Tokyo, în K-1 World Grand Prix Final 16. A început, apoi, să se antreneze la București.

În 2014, după o serie frumoasă, de cinci victorii consecutive (i-a învins, printre alții, pe Ismael Londt și pe Pavel Juravlev), a semnat cu GLORY, cea mai importantă promoție de kickboxing din lume, fondată în Olanda, cu trei ani înainte. Pentru că și-a dorit enorm să urce cât mai sus, Benny a decis să meargă afară, unde a avut de ales în a se pregăti la sala lui Badr Hari sau în cea a lui Rico Verhoeven. L-a ales pe ultimul, cu care s-a și duelat.

În 2016, a făcut pasul către echipa Super Pro Team, fondată de către olandezul Dennis Krauweel. Cum acesta era și antrenorul lui Rico, Benny și Verhoeven au devenit colegi, ajutându-se în pregătiri, chiar dacă e posibil ca în viitor să se lupte pentru titlu.

Acum, Benny, cel mai bine cotat kickboxer român, nu se gândește decât la meciul cu Badr, din 7 noiembrie. Spune că pe 8 dimineața vrea să fie campion mondial. Recunoaște că pandemia i-a dat puțin planurile peste cap, mai ales că meciul din 20 iunie s-a amânat pentru finalul anului. Ultima partidă a celui poreclit ”Ciocanul gentilom” s-a desfășurat anul trecut, tot în noiembrie, în Chicago, SUA, unde românul nostru s-a impus contra lui D’Angelo Marshall, prin decizie unanimă.

Benny, care se află în circuitul Glory din 2014, a adunat, până acum, 14 meciuri. A câștigat 10 dintre acestea, șase dintre ele prin KO. 

”Este cel mai important meci din carieră, Badr Hari este cel mai faimos kickboxer din lume și în momentul de față. E presiune, dar reușesc să controlez acest lucru. Faptul că meciul va avea loc fără public e un avantaj pentru mine. Nu va trebui să înfrunt miile de fani marocani”, a spus Benny, conform as.ro. După cum se știe, din cauza pandemiei COVID-19, gala s-a mutat într-un studio special amenajat, la Rotterdam. ”Am văzut ultimul meci al lui Badr, o nebunie cu 31-32.000 de marocani în tribune, cu o gălăgie infernală”, mai spune Benny, care trage din greu, zilele acestea, la antrenamente!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top