Turism

Ce a spus un jurnalist străin după 17 zile petrecute în România

Un jurnalist de origine australiană a publicat în Financial Review un amplu articol despre România, după ce a petrecut 17 zile la noi în țară.

Bernard O’Shea a publicat în Financial Review un articol în care laudă România sub titlul “17 days in Romania: Close encounters with violins, castles and Vlad the Impaler” = 17 zile în România: întâlniri intime cu viori, castele și Vlad Țepes.

Ajuns în București, jurnalistul s-a declarat fascinat de faimosul bulevard Calea Victoriei si de Ateneul Român, „probabil cea mai frumoasa clădire a Bucureștiului“, de hotelul Athénée Palace, de Muzeul Național de Artă al României, de monumentul din Piața Revoluției și de parcul Cișmigiu.

“Bucureștiul este plin de strălucire și agitație, nu degeaba este considerat Micul Paris din Est – are pana si o replică a Arcului de Triumf din Paris. Este plin de cafenele și de restaurante cochete. Mi-a plăcut in mod deosebit Centrul Vechi, cu străzile sale pietruite și clădirile vechi – Palatul CEC, Biserica Rusă, Pasajul Macca-Vilacrosse (o arcadă minunată cu un acoperiș din sticlă galbenă și verde) și rafinata Mânăstire Stavropoleos“, scrie jurnalistul australian.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top