Animale

Ce este un Pangolin şi de ce a devenit faimos în ultimul timp

Pangolinul (furnicar solzos) a fost cel mai căutat animal pe twitter la finalul lunii trecute.

Faima acestui mamifer placentar nocturn a venit odată cu noul episod din South Park. Satiric, acesta era prezentat ca fiind principalul vinovat al pandemiei de Coronavirus.

Acesta este lipsit de dinţi, corpul lung, acoperit cu solzi, botul alungit, coadă foarte lungă, limba lungă protractilă și foarte lipicioasă, cu ajutorul căreia adună furnicile și termitele. Picioarele pangolinilor sunt înarmate cu gheare puternice și încovoiate, cu care pot săpa mușuroaiele furnicilor și termitelor cu care se hrănesc. Membrele anterioare sunt slab dezvoltate față de cele posterioare și, de multe ori, pangolinii se deplasează numai pe membrele posterioare. 

Sunt cunoscute 8 specii actuale grupate în 3-4 genuri răspândite în sud-estul Asiei și în Africa tropicală. Reproducerea are loc o singură dată pe an, femelele nasc câte un singur pui , pe care mama îl poartă cățărat pe spate sau agățat pe pântece sau la baza cozii. Denumirea de pangolin provine din cuvântul malaiezian panggoling care înseamnă încolăcire, deoarece pangolinii când se simt amenințați, se încolăcesc ca o minge sau emit o secreție odorantă.

Pangolinii au devenit rari deoarece localnicii îi vânează pentru carne, iar solzii lor sunt utilizați la ornarea obiectelor de artizanat și prepararea unor medicamente tradiționale cu rol stimulator.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top