Turism

Cum putem vizita granița dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord?

Nicăieri nu este mai palpabilă tensiunea dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud decât în Zona Demilitarizată Coreeană sau DMZ.

Ca națiune divizată, doar 2,5 km separă nordul de sud la ceea ce este cea mai împânzită graniță armată de pe pământ. Zona de 241 km a servit drept tampon de la acordul de încetare a focului din 1953 între Națiunile Unite și Coreea de Nord, care a pus războiul coreean în așteptare.

Chiar și cu trecutul său, zona este destul de sigură pentru călători și este una dintre cele mai fascinante opțiuni de excursii de o zi din Seul. DMZ poate fi vizitat doar ca parte a unui tur organizat, ghidat, în timpul căruia călătorii au șansa de a vedea zona de securitate comună (JSA), cunoscută și sub numele de Panmunjom, unde nordul și sudul s-au întâlnit pentru discuții de pace în timpul războiului. Vizitatorii pot vedea, de asemenea, atât soldații nord-coreeni, cât și soldații sud-coreeni care își păzesc fiecare părțile respective ale DMZ.

Alte opriri obișnuite ale turului includ Parcul Imjingak, cel de-al treilea tunel de infiltrare, Podul Libertății și Observatorul Dora, unde este posibil să privim peste graniță în Coreea de Nord. Lucruri de știut înainte de a pleca la DMZ este un lucru obligatoriu pentru pasionații de istorie. Alegeți un tur de o zi întreagă sau de jumătate, care durează între 6 și 10 ore. DMZ poate fi vizitat doar într-un tur ghidat, nu sunt permise vizite independente. Îmbracă-te conservator și evită să porți îmbrăcăminte militară „comercială”.

Călătorii care doresc să meargă la DMZ trebuie să viziteze împreună cu un ghid, iar tururile trebuie rezervate cu cel puțin câteva zile în avans din motive de securitate. Tururile includ de obicei preluarea și returnarea de la hotelul dvs. din Seul sau de la un punct central de întâlnire, deci nu există probleme cu transportul către și de la diferitele puncte de interes.

Tururile către DMZ pot fi anulate cu o notificare scurtă, deci este o idee bună să rezervați pentru prima zi întreagă în Seul, astfel încât să aveți timp să vă reprogramați după cum este necesar. Pentru cea mai bună vreme, planificați să vizitați primăvara sau toamna. Așteptați umiditate ridicată și precipitații mai frecvente în lunile de vară și îmbrăcați-vă pentru vreme rece în timpul iernii – temperaturile tind să fluture în anii -6 și -1 grade Celsius.

DMZ are un cod vestimentar strict aplicat, parțial pentru că nord-coreenii țtiu că soldații fac fotografii cu turiști prost îmbrăcați pentru a le folosi în propagandă „dovedind” că alte națiuni sunt prea sărace pentru a-și permite îmbrăcămintea adecvată. Lăsați blugii, sandalele și bluzele rupte la hotel.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top