Turism

Cusco, bijuteria din Peru

Cusco, cunoscută sub numele de capitala arheologică a Americii, găzduiește o istorie care a inclus ascensiunea și căderea Imperiului Inca, urmată de invazia cuceritorilor spanioli la începutul anilor 1500.

Astăzi, rămășițele ambelor epoci împărtășesc străzile înguste ale orașului – de la catedrale în stilul baroc vechi de secole până la zidărie de piatră rafinată – creând o coliziune rară a stilurilor andine și spaniole care face din Cusco un loc pe pământ.

Orașul a ieșit din umbra capitalei Peru, Lima, în ultimele decenii. Milioane de turiști fac pelerinajul din Cusco și Valea Sacră pentru a arunca o privire asupra celui mai mare spectacol din America de Sud: Machu Picchu. Descoperite de exploratorul american Hiram Bingham la începutul secolului al XX-lea, ruinele fabuloase sunt una dintre cele mai impresionante fapte arhitecturale ale lumii antice.

Dacă intenționați o vizită la Machu Picchu în timp ce vă aflați în Cusco, profitați din plin de timp cu aceste sfaturi. Dar nu lăsați acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO să fie singurul lucru pe care îl vedeți în timp ce vă aflați în Cusco. Acest oraș încântător oferă mai multe: de la strălucitorul Qorikancha (Templul Soarelui) la bucătăria andină delicioasă.

Este nevoie doar de o zi pentru a fi fermecat de acest oraș peruvian semnificativ și de toate minunile sale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top