Organizația Meteorologică Mondială a anunțat că gaura de ozon de deasupra Antarcticii a crescut rapid de la jumătatea lunii august și a atins un maxim de aproximativ 24 de milioane de kilometri pătrați la începutul lunii octombrie – aceasta este o zonă mai mare decât Rusia.
Împreună cu ajutorul Serviciului de monitorizare atmosferică Copernicus, NASA, Environment and Climate Change Canada, ei estimează că gaura acoperă 23 de milioane de kilometri pătrați, o creștere mai mare decât suprafața medie din ultimul deceniu.
Dar nu vă temeți, acest lucru nu este neapărat un simptom al pierderii de mediu cu care se confruntă planeta noastră. Gaura mare de ozon a fost condusă de un vârtej polar puternic rece și nu va fi o stare permanentă. Gaura de ozon variază în mod natural ca dimensiune în fiecare an, ajungând la un maxim între mijlocul lunii septembrie până la mijlocul lunii octombrie și este probabil să revină la normal până la sfârșitul anului.
Anul trecut, oamenii de știință au raportat că gaura din stratul de ozon deasupra Antarcticii este cea mai mică din ultimele decenii.
