Lifestyle

Jocurile Video – pragul dintre dependență și utilitate

Jocurile video satisfac diverse nevoi pe care tinerii, dar și adulții, le dobândesc. Dorința oamenilor tot mai des întâlnită de a evada din realitate poate deveni ușor o adicție și poate influența negativ viața de zi cu zi.

Primul semnal îl reprezintă izolarea care te îndreaptă în direcția greșită și refuzi să ieși din casă de dragul jocurilor video. Nu mai reușești să te conectezi cu cei din jurul tău și ești absent din punct de vedere conversațional.

Prima fază a dependenței de jocuri video este una psihică: o stare de agitație sau iritare atunci când nu ai acces la joc, gânduri obsesive de a juca.

Cele mai des întâlnite simptome fizice ale dependenței de jocuri video sunt migrenele din cauza efortului vizual depus, igiena personală precară, oboseala continuă.

Jocurile video pe de altă parte pot fi de folos cu adevărat celor care își dozează această pasiune pentru că ajută la dezvoltarea cognitivă, mai ales în cazul celor tineri. Atâta timp cât se păstrează un echilibru, jocurile video pot fi un mod plăcut de relaxare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top