IT

Mașina cu viteză supersonică

Să vedem ce se mai întâmplă cu maşina supersonică Bloodhound, iar constructorii ei speră că va depăşi recordul de viteză la sol.

Viteza pe care automobilul supersonic ar trebui să o atingă în doar 55 de secunde este de 1.600 de kilometri pe oră. BloodHound SSC are aproape 13 metri lungime şi cântăreşte peste 6 tone şi are 500 de senzori incorporaţi. Are un motor cu reacţie şi unul de rachetă şi roţi din aluminiu solid.

O combinaţie între autoturism şi avion cu reacţie, este un proiect de zece ani, dar abia în octombrie 2017 s-au făcut primele teste cu un pilot uman la bord. Pentru că nu a fost suficient spaţiu de manevră, a rulat cu doar 337 de kilometri pe oră  pe care i-a atins în 8 secunde.

Mașina a fost condusă de comandantul Aviaţiei Regale Britanice, acelaşi care în urmă cu 20 de ani stabilea recordul de viteză la sol de 1.228 de kilometri pe oră.

Următorul test va avea loc anul acesta în luna octombrie. Dar nici atunci maşina supersonică nu va merge cu 1.600 de kilometri pe oră, ci doar cu jumătate din această viteză.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top