Politica

Moment rar în Coreea de Nord: Kim Jong-Un și-a cerut scuze și a lăcrimat

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a vărsat lacrimi în timp ce s-a scuzat pentru eșecul său de a îndruma țara în modul corect în legătură cu pandemia de coronavirus.

Vorbind la o uriașă paradă militară desfășurată în weekend pentru a marca 75 de ani de la guvernarea partidului muncitoresc, Kim și-a scos ochelarii și și-a șters lacrimile – un răspuns, spun analiștii, a presiunii crescânde asupra regimului său.

„Oamenii noștri și-au pus încrederea în mine, la fel de înaltă ca cerul și adâncă precum marea, dar nu am reușit să mă ridic mereu la înălțime,” a spus el, potrivit unei traduceri a comentariilor sale din Korea Times. „Îmi pare foarte rău pentru asta.”

Citându-l pe bunicul și tatăl său – cei doi lideri anteriori ai Coreei de Nord – Kim a continuat: „Deși mi se încredințează responsabilitatea importantă de a conduce această țară susținând cauza marilor tovarăși Kim Il-sung și Kim Jong-il datorită încrederii tuturor oamenii, eforturile și sinceritatea mea nu au fost suficiente pentru a scăpa oamenii noștri de dificultățile din viața lor. ”

În timp ce parada din capitală, Phenian, a prezentat dezvăluirea așteptată a unei noi rachete balistice intercontinentale și a altor echipamente militare, analiștii au spus că Kim a folosit o parte importantă din discursul său pentru a simpatiza cu poporul nord-coreean.

Adresa a fost presărată cu cuvinte de rău augur, cum ar fi „provocări grave”, „nenumărate încercări” și „dezastre fără precedent”, potrivit relațiilor media.

Coreea de Nord a văzut cum comerțul cu China – de departe cel mai mare partener economic al acestuia – scade dramatic din cauza închiderii frontierelor ca răspuns la pandemie, deși Phenian insistă că nu a înregistrat niciun caz de virus.

Ani de sancțiuni internaționale ca răspuns la programele nucleare ale lui Kim, plus daunele provocate de dezastrele naturale, nu au făcut decât să adauge dificultăți.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top