Turism

Parcul Național Snowdonia, comoara Țării Galilor

Chiar dacă multă lume ar considera în prmul rând vizitarea capitelei Cardiff, Țara Galilor pune la dispoziția vizitatorilor un loc demn de basm.

Situat pe coasta de vest a Marii Britanii, acoperind 1325 km pătrați de peisaje diverse, Parcul Național Snowdonia este o zonă vie, găzduind peste 26.000 de oameni. Pe lângă faptul că este cel mai mare parc național din Țara Galilor, Snowdonia se mândrește cu cel mai înalt munte din Anglia și Țara Galilor și cel mai mare lac natural din Țara Galilor, precum și o bogăție de sate pitorești precum Betws y Coed și Beddgelert. Snowdonia este o zonă îmbibată de cultură și istorie locală, unde mai mult de jumătate din populația sa vorbește galeză.

Obiectivele Autorității Parcului Național sunt conservarea și îmbunătățirea frumuseții naturale, a vieții sălbatice și a patrimoniului cultural din zonă, promovarea oportunităților de a înțelege și a se bucura de calitățile sale speciale; și să încurajeze bunăstarea economică și socială a comunităților sale.

Snowdonia are un număr deosebit de mare de situri protejate în ceea ce privește diversitatea sa ecologică; aproape 20% din suprafața sa totală este protejată de legislația britanică și europeană. Jumătate din acea zonă a fost pusă deoparte de guvern în temeiul Directivei europene privind habitatele ca zonă specială de conservare.

Există un număr mare de situri de interes științific special, desemnate atât pentru faună, cât și pentru floră, dar și, în unele cazuri, pentru geologie. Nouăsprezece dintre aceste site-uri sunt gestionate ca rezervații naturale naționale de către Natural Resources Wales. Parcul conține, de asemenea, douăsprezece zone speciale de conservare, trei zone speciale de protecție și trei situri RAMSAR.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top