Animale

Pisica cu picoarele negre: de ce este considerată cea mai feroce felină din lume?

Având o lungime de doar 20-22 cm, pisica africană cu picioare negre seamănă cu o versiune minusculă a pisicii medii de cartier. Dar, deși felina pătată este fără echivoc adorabilă, este și un ucigaș viclean.

Felina cu piciorul negru este este, de fapt, cea mai mică pisică din Africa. Pentru a vă oferi o perspectivă asupra acestei statistici, pisica cu picioare negre, care are în medie 2,4 – ,2 kilograme, cântărește de aproximativ 200 de ori mai puțin decât leul tipic. Totuși, nu vă lăsați păcăliți de statura sa modestă – specia este, de asemenea, cea mai mortală dintre toate felinele lumii, capturând mai multă pradă într-o singură noapte decât o face un leopard în șase luni.

Pisica cu piciorul negru este „vulnerabilă”, ceea ce înseamnă că prezintă un risc ridicat de periclitare în sălbăticie. În prezent, specia se găsește doar în Botswana, Namibia și Africa de Sud.

Cercetările anterioare au arătat că rata de succes a pisicii cu picior negru când vânează este de 60%. Comparativ, leii reușesc să-și prindă victimele doar între 20 și 25% din timp.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top