Lifestyle

Sportul întărește imunitatea

La adulții cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani, activitatea fizică include timpul liber de activitate fizică (de exemplu: mers pe jos, dans, grădinărit, drumeții, înot), transport (de exemplu, mers pe jos sau cu bicicleta), ocupațional (adică la serviciu), treburile casnice, joc, jocuri, sport sau exerciții planificate, în contextul activităților zilnice, familiale și comunitare. Pentru a îmbunătăți starea de sănătate cardiorespiratorie și musculară, sănătatea oaselor, reduceți riscul apariției depresiei.

Adulții cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani ar trebui să efectueze cel puțin 150 de minute de activitate fizică aerobă de intensitate moderată pe parcursul săptămânii sau să facă cel puțin 75 de minute de activitate fizică aerobă de intensitate intensă pe parcursul săptămânii sau o combinație echivalentă de activitate de intensitate moderată și viguroasă.

Activitatea aerobă trebuie efectuată în perioade de cel puțin 10 minute.

Pentru beneficii suplimentare ale sănătății, adulții ar trebui să își mărească activitatea fizică aerobă de intensitate moderată la 300 de minute pe săptămână sau să se angajeze în 150 de minute de activitate fizică aerobă de intensitate viguroasă pe săptămână, sau o combinație echivalentă de activitate de intensitate moderată și viguroasă.

Activitățile de întărire a mușchilor ar trebui făcute implicând grupuri musculare majore în 2 sau mai multe zile pe săptămână.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top