Sport

”Super Pro Team”, familia lui Benny: ”The Hurricane”, ”The Machine”, ”The King of Kickboxing”

”Super Pro Team”, echipa fondată în anul 2000, de către Dennis Krauweel, o personalitate în lumea kickboxingului”, un om despre care marele Rico Verhoeven spune că ”Este mai mult decât antrenorul meu, este ca un tată, tipul care mi-a dat lecții despre viață”, reprezintă ”angrenajul” din spatele performanței lui Benny Adegbuyi, cel care, pe 7 noiembrie, la Rotterdam, se va duela cu Badr Hari. Povestea a plecat la drum din Olanda, apoi s-a extins în mai multe țări din Europa: Suedia, Belgia, România, Germania, Elveția. Familia ”Super Pro Team” s-a lărgit an de an, cu nume ”grele”:

Albert ”The Hurricane” Kraus

Primul câștigător de K-1 World Max Tournament Champion, în 2002, olandezul s-a apucat de box la 14 ani. Trei sezoane mai târziu, a făcut ”switchul” spre kickboxing și, în 1997, a avut prima luptă la amatori, terminată cu KO în prima repriză. Avea să debuteze în K-1 în februarie 2002. Îl bătea pe Kaolan Kaovichit în mai puțin de un minut și devenea primul campion K-1 World Max din istorie.

Aalivar ”The Machine” Lima

O combinație de sportiv din Insulele Capului Verde și Olanda, ”The Machine” a venit la ”Super Pro Team” în 2005, an în care, după ce a trecut de Jose Reis, Ali Gunyar și Kamal El Amrani, a urcat pe Everestul din Super League. În 2013, când s-a retras, Dennis Krauweel a fost văzut plângând…

Rico ”The King of Kickboxing”

Olandezul de 1,96 m, actualul Glory Heavyweight Champion, s-a apucat de treabă în 2004. A luptat în K-1, It’s Showtime și Superkombat. Din septembrie 2014, este considerat cel mai bun kickboxer din lume. A început cu artele marțiale, la cinci ani, apoi a urcat în ring. La 16 ani, grație staturii sale, a primit permisiunea de a se duela cu adulți. A debutat, la Sibiu, în MMA, în octombrie 2015. În decembrie anul trecut,  Rico s-a duelat, pe stadionul ”Gelredome” din Arnhem, cu Badr, acesta abandonând după ce s-a accidentat. Actualmente, Benny și Rico se antrenează împreună.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top