Sport

Toți oamenii lui Benny: ”SUPER PRO TEAM”, echipa din spatele sportivilor

Alex Baciu (dreapta imaginii), cu Benny, înaintea unei gale de la Cluj Napoca

Doar șase ani au trecut din momentul în care Dennis Krauweel a pus bazele unei echipe de top, în Olanda, și ziua în care acest brand a ajuns în România. În 2000 se plecase la drum în”patria lalelelor”, apoi, în 2006, ”Super Pro Team” intra în țara noastră, grație lui Alex Constantin Baciu, mandatat să reprezinte brandul în România și nu numai, a lui Sensei Mihai Adrian și a clubului ”Kudokai Atlassib”. Pentru respectarea adevărului ”istoric”, trebuie spus că la acea vreme, cu aproape un deceniu și jumătate în urmă, gruparea se numea ”Friends Gym”. Ulterior, avea să devină ”Super Pro Team”. Sibianul aducea, astfel, aici, una dintre cele mai titrate școli de kickboxing și MMA din lume. ”Super Pro Team” se ”ramificase”, în decurs de numai câțiva ani, din Germania în Belgia, din Suedia în Elveția. ”ADN-ul Super Pro Team e construit ca un club select de elită, în care se urmărește formarea sportivilor și antrenorilor pentru performanțe de top. E un adevărat sistem ce funcționează pentru că fiecare are locul lui bine determinat”, spunea Baciu. Care, în 2012, îl remarcase pe Alin Bălașa și-l încurajase pe acesta să devină antrenorul clubului pe care-l fondase în Sibiu, ”Super Pro Gym”, punându-i la dispoziție toate resursele pentru a debuta ca la carte în cariera de antrenor.

Cine este Alex Constantin Baciu?

Sportiv de performanță, Campion Național de Ashihara Karate, vicecampion european de Kyokushin, trecuse apoi la kickboxing, unde se lăuda cu un palmares de 32 de meciuri dintre care 30 de victorii. ”Sensei-ul meu, Adrian Mihai, cel cu care am început karate full contact, m-a format ca sportiv și m-a făcut să înțeleg esența războinicului în momentul în care mi-a dăruit romanul <<Musashi>> (n.r. – capodopera lui Eiji Yoshikawa). În 2005, primise premiul pentru cel mai bun debut, cu 16 meciuri și tot atâtea reușite. Urcase în ring, ca boxeur, în 25 de rânduri, ”pentru a mă dezvolta spre kickboxing”, așa cum își aduce aminte. Luptase și în MMA pentru amatori, fiind Campion European la Kyokushin Budokai.

Cu Dennis, sus, sus de tot!

N-a fost ușor. S-au făcut stagii de pregătire în vară, plus cantonamente și seminarii. S-au organizat evenimente de gen în România, dar și în întreaga Europă, ajungându-se până în Azerbaidjan, cu transmisiuni ”live” pe postul ”Eurosport”. În colaborare cu Super Kombat, în 2015, la RXF, ”Super Pro Team” a organizat debutul marele Rico Verhoeven în MMA, într-o gală la Sibiu. “Am studiat mai multe promoţii de MMA din Europa şi am ajuns la concluzia că RXF arată cel mai bine din toate punctele de vedere, aşa că până la urmă nu a fost chiar o alegere dificilă. Poate că am fost şi un pic sentimental când m-am orientat către RXF, pentru că prima mea victorie cu adevărat mare din cariera de kickboxer a fost obţinută la Bucureşti contra lui Hesdy Gerges, în 2011. Acum, intrând în MMA, am ocazia să dau curs unei noi provocări iar faptul că îmi fac debutul într-un eveniment organizat în România sper să-mi poarte noroc şi să ajung un luptător de top în artele marţiale mixte”, spunea olandezul.

Îi datorez enorm lui Dennis Krauweel, mentorul meu, omul care mi-a schimbat viața în bine, nu numai la nivel sportiv. Zilnic vorbim între 30 de minute și două ore pe telefon, analizăm tot ceea ce se petrece în lumea kickboxingului. Avem o legătură puternică

Alex Baciu

Împreună cu Dennis Krauweel, cu Adrian Mihai sau cu Radu Stănică, Alex Baciu a început promoția KLASH. Era, însă, nevoie de bani, așa că ”ATLASSIB”, prin domnul Ilie Carabulea, a fost de acord să devină sponsor principal. Carabulea nu era străin de aceste sporturi, susținând și echipa ”KUDOKAI ATLASSIB”, unde Baciu evoluase ca sportiv sub supravegherea Senseiului Mihai Adrian. KLASH a prins și peste hotare. S-a mers la Malmo, în Suedia, cu transmisiune directă pe ”Eurosport”, apoi s-a ajuns în Portugalia, Italia, Germania, Olanda. ”Am făcut parteneriat și cu guvernul din Azerbaidjan, pentru ”Qabala Fighting Show”, cu faimosul meci Jamal Ben Saddik vs Hedsy Gerges.

În noiembrie 2010, în colaborare cu Edi Irimia, Sensei Mihai Adrian și Alex Baciu au organizat ediția aniversară ”Local Kombat 10 ani în ring”, la Sala ”Transilvania” din Sibiu. Tot în 2010, Baciu l-a dus pe Raul Cătinaș la”K-1 World Grand Prix Final 16” (unde au venit, printre alții, Semmy Schilt, Ewerton Teixeira ori Peter Aerts) acesta rămânând, și azi, cel mai tânăr participant din istoria turneului (avea 22 de ani).

”Local Kombat 10 ani în ring”, Sibiu, ”Sala Transilvania”, 2010

Au existat și gale organizate de ”Super Pro Team” în colaborare cu faimoșii ceceni de la Absolute  Championship Berkut (ACB), unde un rol de bază îl are chiar președintele Ramzan Kadîrov (2016 – 2018). În paralel cu aceste competiții, Alex Baciu a plecat în China, unde a devenit antrenorul lotului Kunlun Fight (2014-2016). Aici a livrat know-how-ul școlii de la ”SUPER PRO TEAM”, ”cu rezultate foarte bune”, așa cum spune el. E cea mai mare promoție de kickboxing de acolo, relaționată cu armata chineză, cotată la 400.000.00o dolari. Ce înseamnă ”rezultate bune?” De exemplu, Wu Xie Song, sportivul pregătit de Baciu, a uimit lumea după ce a reușit să-l învingă pe Taifun Ozkan.

În timp, nume grele din fenomen au semnat cu cei de la ”Super Pro Team”: Raul Cătinaș, Nicu Dascălu, Amansio Paraschiv, Sebastian Cozmâncă, Andrei Ostrovanu sau Daniel Corbeanu. Mai mult, gruparea a intermediat contractul cu promoția ”Glory” pentru Cătălin Moroșanu. Apoi acestora li s-au alăturat Ionuț Popa, Sorin Caliniuc ori Eduard Gafencu, cei mai reprezentativi sportivi români la categoriile lor. ”Suntem convinși că vor domina topurile mondiale”, spune Baciu. 

Vizita lui Fury la Timișoara

”Îmi aduc aminte cu plăcere de vizita lui Tyson Fury”, spune Alex Baciu când îl întrebi despre evenimentele memorabile. Legendarul dublu campion mondial și a sa echipă făcuseră mai multe ședințe de pregătire în Olanda, în parteneriat cu ”Super Pro Team”, când a decis să vină în România. N-a urcat în ring, în schimb un alt Fury, Hughie, al său văr, a boxat, pe 24 mai 2013, în Sala ”Olimpia” din Timișoara, când l-a învins pe Janos Finfera. Evenimentul de la Timișoara a fost organizat împreună cu Mitică Viel, ”Miki” pentru prieteni, ambii începând atunci să-l managerieze pe Daniel Corbeanu. ”Din punctul meu de vedere, Miki este cel mai bun antrenor român, atât ca manager, cât și prin ceea ce face cu sportivii. Alături de Dennis, Miki este mentorul meu. Am învățat și încă învăț lucruri de la el!”, spune Baciu.

Rico Verhoeven și Conor McGregor, manageriați de ”Paradigm”

„Pe Benny (n.r – Adegbuyi) îl știam de ceva vreme, încă de când era în echipa <<Respect Gym>>”, povestește Baciu. A intrat în familia ”Super Pro Team” în 2016, luptând din ce în ce mai bine în circuitul ”Glory”. Dennis Krauwell i-a devenit antrenor, cu patru ani în urmă. Cum Dennis era și tehnicianul lui Rico (ambii fac parte dintre ambasadorii forului Olimpic din Olanda), Adegbuyi și Rico Verhoeven au devenit parteneri de antrenamente după ce fuseseră, în două rânduri (Glory 22, Lille, și Glory 26, Amsterdam), adversari. ”Dacă este importantă această colaborare? Să vă dau doar un exemplu: Rico este singurul sportiv din kickboxing din lume reprezentat și de <<Paradigm Management>>, o agenție de impresariat imensă, cu sportivi din UFC, USL, MLS ori NFL”, mai adaugă Baciu. “Paradigm Management” are contracte de peste 525.000.000 de dolari și îi reprezintă, printre alții, pe Conor McGregor, Israel Adesanya, Cris Cyborg ori pe marele Manny Pacquiao. 

Benny și Rico. Uneori, adversari. De cele mai multe ori, parteneri de antrenament la ”Super Pro Team”

”Oamenii trebuie să înțeleagă că acest sport este unul extrem de complex, ce implică multe resurse nevăzute”, adaugă Baciu. Iar în afara ringului, putem anunța deja o supriză: în curând, vom lansa brandul de echipament și wearables <<superpro1978.com>>.  De asemenea, lucrăm și la un concept de Remote Training, asistat de Inteligența Artificială. În fine, avem și proiectul battlenettv.com, gândit de Mișa Ronin, dar care a ales să ne implice și pe noi, despre care vom scrie zilele următoare. Așadar, stați pe recepție!”, încheie Alex Baciu. 

Super Pro Team este o platformă în care cultivăm profesionalismul, descurajăm orgoliile și învățăm unii de la ceilalți. Asta pentru că suntem o mare familie. Iar într-o familie, toți cei de acolo au grijă unii de ceilalți, chiar și la nivel personal

Alex Baciu

O frumusețe de antrenament, sus, pe helioportul de pe clădirea ING, una dintre cele mai înalte din București

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top