Politica

Trump a gafat, numindu-l pe Macron ,,prim-ministru”

Președintele american Donald Trump, care își bate joc în mod regulat de presupusele gafe ale rivalului său Joe Biden, a fost la rândul său evidențiat sâmbătă de o greșeală, retrogradându-l pe omologul său francez Emmanuel Macron la rangul de „prim-ministru”.

Gafa președintelui american s-a produs la o întâlnire de campanie din Michigan.

După ce a discutat despre vechiul acord cu Mexic și Canada, de când a fost renegociat de acesta, Trump și-a exprimat opinia cu privire la acordul climatic de la Paris, din care Statele Unite s-au retras după alegerile sale din 2016.

„Știi la ce am renunțat și eu? La acordul de mediu de la Paris. Îmi place foarte mult prim-ministrul Macron, l-am întrebat cum progresează acordul.”, a declarat candidatul republican.

„Ți-am economisit miliarde de dolari, nimeni altcineva nu ar face-o. Am spus că a fost un dezastru, practic au vrut să ne ia averea ”, a adăugat el.

Președintele SUA și omologul său francez au format o relație strânsă la scurt timp după alegerile domnului Macron, înainte ca relațiile dintre cei doi să se deterioreze considerabil.

În prezent, Donald Trump leagă ședințe în mai multe state cheie, în încercarea de a acapara cât mai mulți alegători, cu mai puțin de trei săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top