Afaceri

Vladimir Putin – mesaj cu subînţeles pentru România

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat că Rusia va acţiona în faţa avansării infrastructurii NATO şi a apariţiei de apărare antirachetă al Statelor Unite în aproprierea graniţelor sale.

“Evident, trebuie să vedem ce se întâmplă acolo, să ne consolidăm infrastructura. Noi trebuie să reacţionăm la faptul că elemente ale sistemului de apărare antirachetă al SUA apar la graniţele noastre, în imediata vecinătate”, a spus liderul de la Kremlin la o conferinţă comună cu omologul său finlandez, Sauli Niinisto, conform agenţiei Tass.

Vladimir Putin a susținut că aşteaptă ca NATO să reconsidere refuzul de a discuta cu Rusia asupra măsurilor de reducere a tensiunilor în domeniul zborurilor aviaţiei militare.

Președintele rus a mai menţionat că Rusia salută propunerea preşedintelui Finlandei “pentru reducerea oricăror tensiuni în regiune, inclusiv în ceea ce priveşte zborurile aviaţiei militare”.

“Suntem gata să discutăm aceasta cu partenerii noştri din NATO, dar ei refuză. Cred că nu este o poziţie constructivă. Sperăm că ea va fi reconsiderată”, a declarat Vladimir Putin.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top